Makt korrumperar inom (S)!

Hur är det egentligen med "renlevnaden" hos ett av socialdemokraternas paradnamn "Jan Emanuel Johansson (S)"? Läser i SvD att han kräver vad som kan betraktas som ockerhyra (35 000 kr/vecka sommartid) när han hyr ut sitt radhus/villa på Gotland.

Lägenheten i Stockholm var väl inte fullt lika dyr. Men billigt var det inte (10 000 kronor/vecka). Är det skillnad på privatpersonen Jan Emanuel och den tillträdande riksdagsmannens åsikter? Kommer Jan Emanuel nu att skriva motioner om att den nuvarande hyreslagstiftningen ska göras om så att vem som helst kan ta ut vilka hutlösa priser som helst?

Ska skyddet mot ockerhyror tas bort? Är detta socialdemokraternas nya giv?

Förmodligen skulle han bli ganska ensam om att rösta på motionen i riksdagen. Så infernaliskt "giriga" människor finns det ont om i riksdagen.

Frifräsaren Jan Emanuel kommer säkert att höra av sig fler gånger.

2 kommentarer

 1. Kristina E

  Ocker, det ställer jag mig frågande till. Detta är väl snarare något som ingår i FP politiska dogm: ett marknadsmässigt pris, eller?

  För att ocker ska sägas förekomma krävs rekvisitet att hyresvärden medvetet utnyttjar en annan persons trångmål, oförstånd, lättsinne eller beroende ställning. Allt enligt Avtalslagens 31 §.

  Men visst är det beklagligt, mycket beklagligt till och med. Men vad som är ännu mer beklagligt är att FP och resterande partier i regeringen indirekt förespråkar detta agerande.

 2. Åsiktsmaskinen

  Snacka om att makt korrumperar.

  EU-minister Cecilia Markström har blåljugit väljarna upp i ansiktet och bjudit samtliga svenska EU-parlamentariker på 40.000kr i mpnaden fast hon kunde behållit den gamla lönenivån som knappast gjorde nån fattig.

  Som sagt….makt korrumperar….även inom ”Folk”partiet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.