Prostitution är slavhandel!!!

Hur kan det vara tillåtet i demokratiska länder att köpa kvinnor? Att det ur lagstiftarens synpunkt är helt som det ska vara att män köper kvinnor och sedan använder dem efter eget gottfinnande. Vilken fullständigt avskyvärd hantering och inte blir det bättre när någon annan "hallick" tar pengarna som kvinnan får betalt.

För all del Män köper också män och den gruppen av män lever inte tryggare än sina kvinnliga kollegor.

År 2009 förekommer det fullt legal prostitution i allt för många länder. Under fotbolls VM blev det diskussion om Tyskland men efter det är det ganska tyst!

Jag ställer mig helhjärtat bakom Helena Bargholts, riksdagsledamot (FP) att Sverige måste göra mer under ordförandeskaps året. Sverige har en alldeles egen modell där det är förbjudet att köpa sex. Många funderar på hur verkningsfull den är men det är trots allt en tydlig markering från samhället att detta inte är ok.

Mitt första anförande på en fpu (Folkpartiets Ungdomsförbund) kongress handlade för övrigt om att "kriminalisera torsken", ett mycket radikalt förslag för 30 år sedan. Det märkliga är att det fortfarande finns män som ser det som sin självklara rätt att köpa sig en kvinna (eller man) när andan faller på.

"Minskad efterfrågan är avgörande om EU har ambitionen att förpassa slavhandeln till Europas historiska skräckkabinett. Men frågan är känslig i EU. Det är glädjande att regeringen pekar ut efterfrågan som grundorsaken till sexhandelns existens. Ordförandeskapet är en utmärkt arena att marknadsföra sexköpslagen. Pengar och personal finns ju. Sverige har blivit internationellt känt för förbud mot barnaga. Låt oss bli lika framgångsrika för vår kamp mot sexköp, säger Helena Bargholtz."

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.