När ska Monopolspelet med riktiga pengar sluta?

Sekab affären känns allt mer olustlig för varje dag. Hur har det egentligen gått till? Vem visste vad och vem fattade beslut? Allt detta är höljt i dunkel. Få verkar iallafall ha hört talats om Afrika. Det är detta som Alliansen vill ha en oberoende granskning av.

I goda tider är det enkelt att satsa pengar och få tillbaks med ränta. Just nu är läget det motsatta. De 100 miljoner som Umeå har satsat är småpotatis jämfört med Skellefteå och Ö-vik men pengarna skulle ha gjort stor nytta i både äldre- och barnomsorg.

100 miljoner är mycket pengar att spela Monopol för!

En kommentar

  1. Urban Bengtson, idékonsult

    Se över om det riskerar bli Monopolpengar i badplaneringen på Nanna. Med driftskrav på 45 resp 22 mkr/år i 40 år blir det 1,8 miljarder kr resp 880 miljoner kr kommunen pungar ut med, med svårigheter för politikerna att ha koll på den verkliga kostnaden när allt sker i privat regi, planering, byggnation och drift.

    Nannabadplaneringen kan bli Umeås Sekab-affär om man inte passar sig. Äventyrsbad kan vara helprivata, men bassänger för undervisning, motion, träning och tävling ska kommunen bygga och ha koll på, dock gärna privat drift för vissa tidsperioder.

    Att blanda ihop bassängerna med privata butiker eller dito seniorbostäder gör Nannabadplaneringen än osäkrare. Skilj ut 50:an, mm från badplaneringen och lägg detta på IKSU Sportcenter som kommunen nu samarbetar med om nya friidrottsarenan. Det är säkrare investering med skattemedel än projektet på Nanna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.