Långfärdsskridskor på Nydalasjön?

Återigen har jag diskuterat långfärdsskridskor på Nydalasjön i kommunfullmäktige. Återigen är det njet! Det går inte, det fínns bestämmelser etc, det verkar fungera i Stockholm, Skellefteå, Luleå, Östersund och på flera ställen men i Umeå är det speciella förhållanden.

Det går inte!

I Luleå i lördags var hela fjärden full med skridskoåkare, sparkare, gångare. Alla påväg ut (långt ut på isen). Försäljning av fika, korv och skridskouthyrning förhöjde folkfeststämmningen men som sagt det är inget som fritidsnämnden i Umeå vill ska förekomma här.

Är Umeå verkligen möjligheternas stad? Är det staden som strävar efter att vara bäst? Det känns faktiskt mer som förbudstaden där hinderna är värn för att slippa engagera sig i frågor som andra väckt!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.