Ingen visste något – kommunerna dunderlurade?

Hur är det möjligt att annektera Afrika och samtidigt förstöra 100 miljoner kronor utan att någon känner till det? Enbart ett fåtal har uppenbarligen haft insyn och kunskap om vad som pågick. Denna fråga diskuteras just nu livligt på Umeå Folkets Hus av Örnsköldsvik, Umeå och Skellefteås bolagspolitiker.

Hur är det möjligt att lägga ner ”under 2006 drygt 20 MSEK på olika internationella projekt. Av detta var merparten jurist- och övriga konsultkostnader. Detta visar omfattningen av och engagemanget i bolagets planerade utlandssatsningar.”
 
Medan kommunalpolitikerna kämpar med att få en äldreomsorg värdig namnet har pengarna strömmat ut. Ingen vet hur det gick till, ingen tar idag ansvaret och slutet på historien är att 170 miljoner i Afrika säljs för 400 kronor för att förhindra ytterligare avvecklingskostnader.
 
Slutsatsen i utredningen är att ”kommunalt ägande i affärsverksamhet innebär alltid särskilda risker”. Problemet är dock större än så: Hur är det möjligt att ingen visste? Är det ens troligt att ingen visste? Den som gjorde beställningen har helt uppenbart vetat vad den har gjort. Men där finns det uppenbart inget ansvar. Pengarna är slut.
 
Etiketter:

2 kommentarer

  1. Pelle

    Men bästa Britt-Marie – är inte politiker ”världens bästa” medborgare?

    Sanningen är kanske att ni är mycket begränsade i er politiska värld – ni har det fulla ansvaret för dessa ”bortslösande” pengar – ransaka dig själv – dina allianskamrater så finner du att era ”skrik” på ”marknadens krafter” inte alltid är lösningen på allt!

    Vi medborgare kommer att kräva ert ansvar – jag tycker att ni skall tillsätta en parlamentarisk utredning omedelbart som skall titta på hur detta gått till – den måste vara klar innan valet 2010 – det är då ni skall ställas till svar!

    Kanske måste vi stämma ER!

  2. Umeåstudent

    Pelle säger att vi medborgare ska ställa er politiker till ansvar 2010. Kan bara säga: Lysande! Men kom också ihåg vilka som var emot denna affär från början. Britt-Marie och hennes folkpartister var tidigt ute och sa att kommunen INTE skulle vara med och satsa pengar i Afrika men de styrande ville inte lyssna. Nu är hundratals miljoner borta men var är medias granskning av det? Om fp fått som de ville i denna fråga hade vi sparat stora pengar. Pengar som kunde använts i skola och sociala istället. Tack för att du försökte Britt-Marie. Synd att ingen ger dig beröm för det bara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.