Kampen mot : Mäns våld mot kvinnor, går vidare!

Stockholm, måndag, Frösundavik. Expertkonferens inom ramen för Sveriges EU-ordförandeskap om mäns våld mot kvinnor. I lokalen sitter 150 deltagare (mest kvinnor). Alla experter på mäns våld mot kvinnor i sina respektive länder.

Sveriges jämställdhetsminister Nyamko Sabuni, inleder konferensen med ett engagerat tal om att kampen aldrig får ta slut. Kvinnor måste få support och skydd.

Hedersrelaterat våld är också ett stort ämne här. I grunden handlar det om makt. Mäns makt över kvinnor. Mäns makt att bestämma kvinnor och barn.

Själv sitter jag här som enda representant för Sveriges kommuner och landsting. Hedersamt att vara utvald. Mitt engagemang i Europarådet och mina tidigare insatser på motsvarande konferens i Strasbourg förra året var förmodligen vägledande.
 
Själklart måste det finnas en EU strategi för att bekämpa Mäns våld mot kvinnor, självklart måste det finnas gemensamma lagar, självklart måste detta lyftas som en fråga om Mänskliga rättigheter. Det finns oerhört mycket kvar att arbeta med.
 
Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.