Varför lägga ner Sofiehemsskolan?

Vad driver Margareta Rönngren (S) och Tamara Spiric (V) att lägga ner Sofihemsskolan? En populär och välskött skola med bara positiva omdömen.

Är föräldrarna allt för nöjda? Är det orättvist att det finns en populär kommunalskola i ett bostadsområde? Kommer kommunen verkligen att tjäna pengar på att lägga ner skolan?

Med det förakt som ledande politiker visat föräldrar som förgäves har försökt att rädda sin skola är det väl tveksamt om den kommunala skolan är alternativet. Föräldrarna kan mycket väl välja en annan friskola.

En helt obegriplig hantering av en fråga som hade kunnat få en lycklig utgång. Jag är oerhört besviken på den maktdemonstration, känslokyla och ovilja att hitta lösningar som har uppvisats från Margareta och Tamara

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Johanna

    ”maktdemonstration, känslokyla och ovilja att hitta lösningar som har uppvisats från Margareta och Tamara”

    Precis så har jag upplevt det. Vi föräldrar har serverat alternativa lösningar, efterlyst en diskussion om konsekvenser, begärt en bättre utredning, demonstrerat, ringt, mailat, men vi känner oss inte hörda! Denna fråga måste utredas ordentligt inte bara i FGN för frågan berör två hela bostadsområdens framtid. Vad vill man med Sofiehem och Ålidhem och går det ihop med en nedläggning? Jag är så besviken i dag, har tappat all tro till politiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.