Kvinnor som blir diskriminerade pga sexuell läggning!

Hur ska Europa tillsammans jobba för ett Europa utan diskriminering mot lesbiska, bisexuella och transkvinnor? Ja, det är den frågan som diskuteras på Strasbourgmötet just nu.

Homosexuella kvinnor utsätts för våld, hot pga. av sin sexuella läggning och dessutom för att de är kvinnor. Det finns väldigt lite forskning i Europa om detta.

Könsperspektivet har så här långt saknats när det gäller HBT-frågor. Slutsatsen är att det är hög tid att ändra på detta. Kommissionären på Mänskliga Rättigheter Thomas Hammarberg från Sverige (tidigare bl. a. ordförande för Amnesty), beskriver detta som att det finns en omedvetenhet att kvinnor i lesbiska förhållanden också kan utsättas för våld i hemmet. En omedvetenhet om att diskriminering sker på arbetsmarknaden mot transsexuella kvinnor.  

Helt klart är att frågan om Mänskliga Rättigheter inte är löst på något sätt. Att ingen ska bli diskriminerad pga. av sin sexuella läggning, Det kommer att behövas mycket arbete även i framtiden (en hälsning till belackare som tycker att den här sortens möten är onödiga).
Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.