Rädda Sofiehemsskolan!

Tamara Spiric, Vänsterpartiet kämpar vidare för att säkerställa att Sofiehemsskolan verkligen blir nedlagd. Även om vi skulle ha 20 miljoner till så skulle fortfarande Sofiehemsskolan läggas ner säger hon. Socialdemokraterna har fullständigt abdikerat, vänsterpartiet sköter argumentationen. Ordförande för För- och grundskolenämnden Margareta Rönngren ligger lågt. Tamara har redan höjt sitt svärd för att ge det slutliga hugget.

Varför detta sanslösa behov av att slå sönder en fungerande verksamhet. Det finns verkligen inget som säger att det verkligen kommer att bli den besparing som Tamara vill uppnå med nedläggning av Sofiehemsskolan.

Om eleverna försvinner till friskolorna kommer prislappen att bli minst lika hög som idag. Pengarna är alltså inte det avgörande argumentet.

Varför gör de på detta viset?

Etiketter:

5 kommentarer

 1. Förälder

  Snälla du. Bakgrunden till att skolor läggs ner och samhället gått utför på många sätt är ju den borgerliga politiken. Sossarnas politik är ju också på högersida, alltså borgerlig idag? Säger inte detta dig något?

  Tamara försöker på bästa sätt kämpa för bästa möjliga utgång från det ni ställt till med. Har alltid själv vart sosse och kämpat för folket, men nu när sossarna är borgerliga och samhället inte längre tänker på människan går min röst hellre till Tamara.

  Sluta gnäll då det är ni som ställt till det.

 2. Britt-Marie Lövgren

  Svar till Förälder (2009-11-30 15:47)
  Socialdemokraterna har försökt att lägga ner Sofiehemsskolan under alla år. Även under socialdemokratisk regering. Finns det ett egetvärde i att lägga ner skolor för att demonstrera makt? Vilken skola vill du lägga ner nästa gång?

 3. Lennart

  Såg din kommentar ”Socialdemokraterna har försökt att lägga ner Sofiehemsskolan under alla år”.

  Tycker du det är att hålla sig till sanningen?

 4. Helena

  Tack för ert stöd i frågan om Sofiehemsskolans bevarande. Med en växande stad är det allt viktigare att boende i stadsdelarna får en sammhörighetskänsla och skolorna har stor betydelse för detta. Skolan har många andra värden som inte beaktas i debatten. S, V och MP verkar har fått det hela om bakfoten, det ska vara små skolor till små barn och stora till stora barn, inte tvärtom. Och ja Lennart, det verkar som Britt-Marie talar sanning, så har i alla fall jag uppfattat saken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.