Organiserad brottslighet, Sofiehemsskolan mm

Organiserad brottslighet på krogen! Ja det var temat för en välbesökt konferens i Umeå idag. Beskyddarverksamhet, tvättade pengar, narkotika och annat allt detta finns i krogvärlden. Spännande att få höra hur poliser och andra arbetar med detta.

Andra halvan av dagen var det logistik på schemat. Tåg, sjö, flyg, vägtransporter. Allt oerhört viktigt för Norrland om vi ska ha någon framtid. Viktiga frågor om stora pengar. Det blir svårt att anordna dans i det här sällskapet, påpekade någon. Det är sällan jag är i en sådan totalt mansdominerad församling. Undantag fanns t.ex i flygplatschefen.

Åkte hem från Olofsfors/Nordmaling med Centers Sven-Olof Edvinsson och Moderaternas Anders Ågren. Samtalsämnet i bilen var självklart Sofiehemsskolan.

Själv är jag fortfarande fundersam över Miljöpartiets nedlagda röster. Det var ställt utom allt rimligt tvivel att om Miljöpartiet hade röstat med Alliansen i den sista omröstningen hade det varit svårt att lägga ner skolan. Alternativet var socialdemokraterna+ vänsterns yrkande som i praktiken innebar nedläggning av Sofiehemsskolan.

Kommunfullmäktige hade ett val att göra. Varje ledamot hade sitt personliga val att göra. Rättvisepartiet hade tidigare deklarerat att om deras eget yrkande föll (vilket det hade) så skulle de rösta på Alliansen. Att inte rösta (som Miljöpartiet gjorde) är självklart också ett val.

De nedlagda rösterna fällde avgörandet. Sofiehemsskolan föräldrar, barn, lärare m.fl förlorade. Att sedan skylla på att omröstningen inte handlade om Östra Ersbodaskolan förstår jag inte alls. Den skolan vill ja alla ha kvar så vitt jag vet. Nämnden avvaktar tydligen ett förslag från pedagogerna men någon större osämja om tagen känner då inte jag till.

Omröstningen handlade inte heller om Hagaskolan eller någon annan skola Umeå. Den handlade om just Sofiehemsskolan!

Etiketter:

2 kommentarer

  1. leif

    Varför ingick inte Östra ersbodaskolan för? Vill ni inte rädda den pga det går mest invandrare där och på rika sofiehem är det bara svenskar. Med korten på borden förstår jag MP fullt ut. Eran smutskampanj lyckas inte på den fronten

  2. Lars

    Hej Britt-Marie!
    Som folkpartist och förälder på Sofiehem vore jag mkt tacksam om Du och Dina kollegor i Alliansen kunde göra ett försök att resonera med MP istf för att skälla på de. Splittring bland er som vill behålla bägge skolorna gagnar bara nerläggningsmaffian!

    Tack på förhand!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.