Härma Södertäljes flyktingpolitik!

Internationell dag på Sveriges Kommuner och Landsting i Stockholm. Ett återkommande arrangemang som samlar fler och fler deltagare varje år.

Södertälje informerade om politiska beslut, med flyktingar och arbetslinjen i fokus. Det känns som Umeå har mycket att lära. Om Södertälje har gjort sig världsberömd på att vara duktiga på flyktingfrågor, kanske Umeå åtminstone kan bli ett Europa exempel.

Men då krävs prioritering och fokusering. Ett första steg kan vara att ta reda på hur det förhåller sig i dag i Umeå. Fastnar flyktingar i försörjningsstöd i Umeå eller erbjuds de en chans till egenförsörjning och ett liv utan bidragsberoende? Om medeltalet för en flykting från ankomst till försörjning, för en man är 7 år och för en kvinna 10 år (siffror som anges av Södertälje), hur ser det då ut i Umeå?

Södertäljes exempel visar på att det går att göra skillnad om viljan finns.

Etiketter: ,

5 kommentarer

  1. Arbetare

    En gång i tiden brukade jag beundra Bengt Westerbergs politiska gärning. Han stod ofta upp för de svaga i samhället. Därför är jag nu förvånad, ja förskräckt över att Fp stödjer dessa ohyggliga försämringar i sjukförsäkringen som nu sker. Hur kan Fp ställa upp på detta utan protester. Finns inget samvete, ingen medkänsla kvar i partiet???

  2. Volvo

    För det första är det fp:s plats i regeringen som gjorde att nivårna i försäkringen upprätthölls när det var tal om 65 procent. Fp vägrade och därför stannade nivåerna kvar.

    För det andra är det intressant att notera att sossarna inte satsar en krona mer än regeringen på denna del av budgeten. Med andra ord skriker de högt om hur fel det är men de satsar inte mer pengar. De vill sålunda göra det som regeringen nu gör men de vill inte berätta det.

  3. Arbetare

    Det är inte ord, utan handlingar som räknas. Det kommer inte att glömmas att Fp går med i vad som händer nu, i debatten idag stöddes allt fr Fp. Nu vet alla vad ni står för, dvs samma förakt för alla svaga som M! Hyckla nu inte i valrörelsen att ni stöder de svaga i samhället, det tror ingen längre på!

  4. Veritas

    Södertälje kommun, med drygt 80.000 invånare, tar emot fler flyktingar från Irak än vad USA och Kanada gör tillsammans. 9 av 10 från Irak.
    En allt mer koncentrerad invandrarbefolkning och mer social misär och våldsproblem. 3500 etiska svenskar flyttar ut.“Skälen jag hör är att det är för många invandrare och för stor del utländska barn i förskolor och skolor” säger kommunalrådet Anders Lago i DN.
    Det är allt bidrag och att släkten redan finns här som gör Sverige känt i världen som ett paradis för arbetslösa.
    Således är det ofta just därför man söker sig hit. Inte för att jobba.

  5. lf

    Veritas är säkert en SD-are som har en syn på flyktingpolitik, som humana svenskar ryser åt.Anders Lago och hans organisation tar på sig tung börda.Vad andra kommuner bör göra är att avlasta Södertälje.Han har vädjat flera gånger.Vad gör Lidingö kommun och andra kommuner?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.