Miljöpartiet säger ja?

Kul att Miljöpartiet är med på banan och vill rädda Sofiehemsskolan. Nu är frågan hur det ska göras?

 
Hur ser egentligen spelplanen ut?
 
Det finns enligt uppgift flera medborgarförslag i ämnet. Detta kan kanske bli tillfället då ett medborgarförslag faktiskt går igenom och åstadkommer förändringar. Med Miljöpartiets hjälp finns det en majoritet i kommunfullmäktige.
 
Den andra modellen kan vara att skriva en motion (med eller utan Allians). Socialdemokratin kan ju alltid försöka att lägga motionen i en byrålåda för att behandla den först om ett år men pressen skulle sannolikt bli allt för stor. Allt för många människor skulle förundras över hur det som kallas demokrati i realiteten fungerar. Alla försök att smyga undan motionen eller på annat sätt förhala frågan skulle mötas med stora protester.
 
Den tredje vägen är en uppgörelse i För- och grundskolenämnden. Om det ändå finns en majoritet i kommunfullmäktige försvinner anledningen för Socialdemokraterna att kämpa emot. Normal taktik i den här typen av fall är att omedelbart lägga ner vapnen och ansluta sig till motståndaren. Att få förlusten överstökad så snart som möjligt. Gärna med en brasklapp som gör någon typ av fördel i framtiden (skolan läggs ner om x antal år, eller liknande).
 
Modellen ger samtidigt Socialdemokraterna en möjlighet att åtminstone tillfälligt distansera sig från Vänsterpartiet. Ett Vänsterparti som på sista tiden har fått allt större makt och inflytande inom kommunen. Ett Vänsterparti som i kommunfullmäktige var det parti som med liv och lust försvarade nedläggningen av Sofiehemsskolan medan Socialdemokraterna hukade i raderna och gjorde sig osynliga.
 
Framtiden får utvisa vad som händer. Hur som helst är det en välkommen vändning från Miljöpartiet.
 
Helt klart finns det goda möjligheter att Sofiehemsskolan räddas!
Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Anna

    Å vad jag hoppas att detta är sant! Tänk om det är sant! Då återfår jag förtroendet för politiken, och kanske, kanske kan jag då bli av med ångestklumpen i magen som tydligt signalerar att det här inte har gått rätt till. Heja!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.