Tåg igenom snöigt Sverige!

Det snöar i södra Sverige. Genom tågrutan virvlar snön förbi. Inne på tåget är det trångt och trivsamt. Tåget är överlägset bilen när vägarna är helt igensnöade.

Själv har jag varit och hälsat på mamma. Som vanligt är jag överväldigad av intryck från en äldreomsorg som verkligen gör sitt yttersta för att ge glädje och vara positiva till mamma. Att ta vara på de förmågor som fortfarande finnas kvar, skoja lite i förbifarten och berömma när ytterligare en tugga går ner i den lilla fågelkropp som numera är mammas.

Liliana som "basar" för de sociala aktiviteterna på Bagaren i Skövde där mamma bor kan närmast beskrivas som en ängel. Ett energiknippe som aldrig ger upp och alltid har ett uppmuntrande ord till alla.

I början av veckan besökte jag tillsammans med Helen Edlund (KD) och Mattias Larsson (C) Sjöjungfruns äldreboende. Där fanns också alla dessa positiva änglar som var bekymrade över att de vill göra mer. Yngre demanta är en angelägen grupp som inte får förväxlas med äldre demanta.

De som jobbar i äldreomsorgen har mycket att berätta. Även en bra omsorg kan alltid bli bättre. Folkpartiet jobbar vidare för en bättre äldreomsorg. I kommunfullmäktige imorgon ska frågan om: "Makar får bo tillsammans oavsett vårdbehov för var och en".

En viktig fråga tycker jag

 

 

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.