Gammal nog att välja själv!

Umeå toppar inte helt förvånande valfrihetsligan i Västerbotten. Att människor som har blivit pensionärer inte skulle vara gamla nog att välja själv är helt befängt. Bara tanken att politiker vet bäst för hur varje enskild individ känns kränkande.

Självklart ska jag själv kunna välja vem jag vill ska utföra min hemtjänst. Självklart ska jag själv kunna styra över vad jag tycker ska göras inom min beviljade hemtjänst. Dessutom ger det möjlighet för många fler att starta företag i hemtjänstbranschen mm.

Nästa steg är att kunna välja själv när jag vill flytta till ett "Trygghetsboende". Bäckbackas nya projekt med ca 80 lägenheter kommer säkert inte att ha några som helst problem att få fullt. Allt för många sitter ofrivilligt ensamma i en lägenhet och väntar på hemtjänsten. Att få bo ihop med en grupp jämnåriga, äta gemensamt och ha aktiviteter gemensamt är inte längre en ouppnålig dröm. Ganska snart kommer det att bli verklighet för många fler (men först måste byggnadsnämnden få klart sina planer).

För de gamla finns det bara vinnare med valfrihet inom äldreomsorgen.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Victor

    Som du konstaterar Beata så har du en möjlighet att välja i valet. Skoj att du uppskattar det fria valet, att du tänker bejaka det.

    Just rätten att välja vill alliansen ge till fler. Ett ”hårt och kallt” samhälle är ett som inte ser människor och deras indivduella behov.

    Ett samhälle som kollektiviserar bort individens rätt att vara sig själv är något vi vill lämna.

    Vad du vill är något oklart. Att du har en annan syn och letar exempel på folk som har kommit i kläm framgår. När du gör det så förlorar du även den ursrungliga frågeställningen. Men det var väl liksom meningen…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.