Umeå kommun kör över kommunal?

Noterar i VF att Fackförbundet Kommunal begär skadestånd därför att kommunen har fattat beslut om att bygga upp en egen avdelning för dels transport  av och dels tillverkning av mat i äldreomsorgen.

Detta har helt uppenbart inte gått i de vanliga hjulspåren utan tagits "vid sidan om". Det stämmer helt med min känsla. Att det alltid måste mbl-förhandlas när det gäller upphandling är väl självklart. Men här gällde det att snabbt få igenom beslutet innan någon började syna det allt för mycket.

Ingen vet vad det kommer kosta, ingen har talat med facket. Fort skulle det gå och helst utan allt för noggran granskning. Jag hoppas på att facket ser till att få ordentlig information. Den information som jag har fått innefattar att för- och grundskolenämnden är beredd att subventionera maten och ta extra kostnaden för att det förs in under kommunalt tak. Allt för nöjet att 5-15 personer ska bli uppsagda på ett privat företag

Jag håller på facket i den har matchen och ser med spänning fram emot nästa halvlek!

Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. Kommunalarbetare

    Den dagen du röstade mot att anställda hos privatentreprenader inom äldreomsorgen skulle ha rätt till heltid, förlorade du din chans att visa oss kommunalare att du står på våran sida. Att du nu låtsas stå på våran sida har att göra med att du av ideologiska skäl vill se matleveransen privatiserad. Du får rikta ditt röstfiskeri till ngn annan grupp för, för det finns fler politiker vi gärna lägger vår röst på.

  2. Britt-Marie Lövgren

    Svar till Kommunalarbetare (2010-03-12 00:00)
    Det är uppenbarligen Fackförbundet Kommunal som begär skadestånd enligt VF. Även om du är nöjd med tingens ordning så är uppenbarligen inte din fackföreningen det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.