SEKAB kostar mer pengar!

Fick just ett extra ärende till Umeå Koncernföretagsstyrelse (UKF) som sammanträder på torsdag i nästa vecka.

Andemeningen är att det bör tillsätts lekmannarevisorer (som till sin hjälp tar en revisionsfirma) för att se om SEKAB, NEKAB och alla andra verkligen har gjort rätt för sig när det gäller information och beslut i alla turer kring olika etanolsatsningar framför allt utomlands.

Det har varit alldeles omöjligt att få någon som helst relevant information i sammanträdesrummet utan det mesta som har kommit är tack vara grävande journalister bl. a VK som i ett unikt samarbete ägnade mycket tid att tillsammans med Norran och Ö-viks motsvarighet ta fram fakta. Även SVT gjorde stora insatser.

Det visar svårigheterna som inträffar när alla inblandade parter vill dölja, undanhålla och helst tysta ner alla kritiska röster. Det är inte lätt att själv försöka ställa alla frågor när ingen vill svara eller ge ut någon information av betydelse.

Folkpartiet och Kristdemokraterna var de enda som till sist satte ner klacken och menade att det bara att se sanningen i vitögat. Det går inte att skicka in ytterligare pengar i ett projekt som inte ens kan uppfylla lagens krav när det gäller att lämna in bokslutshandlingar i tid. Ett bolag som inte ville visa upp hur det står till för varken ägare, myndigheter och allmänhet har förmodligen något att dölja. I detta fallet var det det minst sagt skakiga resultatet.

Brödraskapet som uppstår i sådana här situationer  är så starkt att väldigt få vågar gå utanför gruppen. Som kvinna och folkpartist ingår jag sällan i brödraskapet och har inget att förlora. Att det behövs Janne Josefsson typer och revisorer om sanningen ska fram är ställt utom allt rimligt tvivel.

Jag ser fram emot att fatta beslut om fortsatt granskning av affären SEKAB. Skattebetalarna har rätt att få fullständig information.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.