Barnperspektivet på BRIS

Sverige klarar sig bra ekonomiskt jämfört med många andra länder. Känns skönt att Alliansregeringen har skött ekonomin bra. 90-talskrisen räddade Sverige idag. Något att komma ihåg. Egentligen vet vi inte ett dugg om vad som händer i framtiden, askmoln, oljekatatrofer är bara några exempel på oväntade händelser.

Sitter på budgetberedningen och diskuterar Umeå kommuns verksamhet de närmaste åren. Har redan hunnit vara på BRIS och lyssnat på deras presentation av sin nya webbsida.

Barnens rätt i centrum! bör vara ledordet inte bara för BRIS-arbete utan också för budgetberedningen. Angsträngningarna för att alla barn ska klara sig igenom grundskolan måste ökas. Allt för många barn hamnar i ett livslångt utanförskap som börjar redan som 7-åring.

Här finns det verkligen mycket att förändra även i det rika Sverige!

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Andreas Georgsson

    Är det därför ni medverkat till att barn som lever i fattigdom har ökat med 50% under mandatperioden?

    Ta ansvar för den politik som är förd av Alliansen där fler barn har fått det svårare.

  2. Britt-Marie Lövgren

    Svar till Andreas Georgsson (2010-05-03 14:01)
    Räknat i förhållande till riksnormen för försörjningsstöd är andelen betydligt lägre. Men med den relativa inkomstgränsen har andelen ökat de sista fem åren. Disponibel inkomst under 60% av medianen. 18500 kronor/månad för ensamstående med två barn inräknat bidrag (DN 3/5). Klart tveksamt att räkna fattigdom relativt. Med den metoden kommer det alltid att finnas fattiga i relation till att det finns andra som tjänar mer.

    Alltså inte att förväxla med FN:s fattigdomsgränser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.