Umeå rankas lågt i företagsklimat!

Plats 187 är inte särskilt mycket att skryta om när det gäller företagsranking! Umeå har väldigt svårt att ta sig upp till de högre divisionerna i just den grenen. 

Det sista året har inneburet ett tapp med -20 platser vilket väl delvis kan förklaras med ett allt hårdnande klimat till allt vad som heter valfrihet för brukaren. Att medborgarna vill bestämma själva ställs emot att politikerna helst vill bestämma allt,

Det är aldrig lyckligt med monopol varken kommunala eller privata. Men det finns oerhört mycket att vinna genom att släppa loss de privata krafterna i det som idag är kommunalt. Inte minst finns det pengar att omfördela genom att konkurrentutsätta.

Pengarna räcker helt enkelt längre och till fler.

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Har man läst en borgares senaste inlägg, har man äst alla borgares senaste inlägg

    Jag vet inte om ni från alliansen får centrala direktiv om att skriva om en och samma sak varje gång eller om ni snarare kommer överens sinsemellan om att skriva samma sak, men det vore faktiskt roligare att läsa vad ni skriver om var och en faktiskt skrev sina egna tankar istället för olika varianter av en och samma sak. En åsikt blir inte mer sann bara för att den upprepas. Ett tips bara.

  2. Britt-Marie Lövgren

    Svar till Har man läst en borgares senaste inlägg, har man äst alla borgares senaste inlägg (2010-05-04 16:04)
    Nyhetsflödet styr i hög grad i varje fall de politiska blogganrna. Alla medier kommenterar samma nyheter alltså kommenterar bloggarna också samma nyheter. Mer komplicerat än så är det inte.

    TV, radio, alla tidningarn har i stort sett lika nyhetsutbud varje dag. De har knappast kommit överens vad de publicerar. Nyheterna styr vad som gäller för dagen.

    Att Umeå rasar när det gäller företagsklimat är onekligen en nyhet som bör kommenteras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.