Önska kostar ingenting – (S) lovar runt!

I måndagskväll var det återigen möte mellan de politiska partierna och BVC-sköterskorna, förskollärare m.fl. Alla utifrån sin profession övertygade om att barngrupperna inom förskolan (och ibland även inom familjehem) är för stora.

Trots löften från 2005 och framåt har målet med 15 barn i grupperna skjutits fram år från år. Även i måndags berättade Hans Lindberg ordförande för Gymnasienämnden som denna kväll fick representera det stora (S) partiet att bara sossarna kommer i regeringen så kommer kravet på 15 barn barngrupperna att uppfyllas.

Mycket snack men liten verkstad följaktligen. Men en sak säger uttalandet faktiskt: barngruppernas storlek är inget som prioriteras i Umeå. Enligt Lindberg kan det bli verklighet först om det kommer mer regeringspengar.

Det har lovats runt och hållits tunt och förklaringen är kanske trots allt att viljan saknas. Det kommunala självstyret ställer högre krav än att ständigt ropa på mer pengar.
 
Umeå har förutom ett högt skattetryck dessutom 120 miljoner kronor extra/år som skulle kunna användas till att minska barngrupperna på förskolan.
 
Bra arbetsmiljö behövs även i förskolan!
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.