Ointresse för försörjningsstödet?

Begäran om analys av försörjningsstöd från Helen Edlund (KD) och mig på senaste arbetsutskottet i Socialnämnden möttes med kalla handen.

100 miljoner kostar försörjningsstödet men politiken är inte tresserad av att analysera kostnaderna? Man tar sig för pannan.

Men själv är bästa dräng heter det ju. Jag får ägna en del av sommaren att själv försöka hitta igen svaren.

Att hjälpa människor att hitta alternativ till försörjningsstöd kräver en nulägesanalys. De mest utsatta i vår kommun har rätt att kräva att politikerna är intresserade och engagerade och försöker hitta nya lösningar.

Jag tar den pucken!

Fortsättning lär följa!

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Anne

    Med tanke på kommunens stora överskott skulle man ju möjligen kunna tänka sig att förstärka inom hela IFO:s område. Mer personal på försörjningsstöd ger ju mer tid till att hjälpa folk ut i syselsättning i samarbete med AF. Idag är det ju små ramar och lite tid över till detta. I övrigt är jag intresserad av vilka huvudsakliga frågor du tänker driva inför det kommande valet. Har du några särskilda områden som ligger i fokus för det du vill påverka?

  2. TC

    Hur blir de socialbidragsberoende hjälpta av att ni sänkte socialbidraget för något år sedan så att de inte längre får stöd för de faktiska hyreskostnaderna eftersom ni infört maxgränser, som för ensamstående är på enbart 4500 i månaden?
    Om ni kräver att socialbidragstagarna ska delta i praktik så måste de då ges minst avtalsenlig minimilön för annars innebär deras arbetsinsatser under praktiken detsamma som kraftig lönedumpning, eller rent av slavarbete.
    Ditt, o dina politikerkollegors, intresse verkar främst bero på att socialbidragstagarna kostar skattebetalarna för mycket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.