Dyrt att bo i Umeå i jämförelse med Sollentuna!

Västerbottensnytt och Rapport berättar i sina nyheter ikväll att det är dyrt att bo i Umeå. Genom att jämföra priset på villor slås det fast att det är dyrare att bo i Umeå än i Sollentuna (i Sollentuna är lönen högre).

Märkligt nog är det inte någon som kommenterar hur mycket kommunalskatten spelar in i jämförelsen. I Sollentuna är den totala kommunalskatten 30.30 kr. I Umeå är den 33.10. Umeåbon betalar alltså 2.80 kronor mer per hundralapp i skatt.

Inte konstigt att det är dyrt att bo i Umeå. För den som tjänar 25 000 kronor/månad blir skillnaden 8 400 kronor/år. Dubbelt så mycket om det är två i familjen som har ungefär den lönen.

Imorgon debatteras den kommunala delen av kommunalskatten i kommunfullmäktige. Många tror att det inte spelar någon roll vad skattesatsen blir men exemplet ovan visar på att många bäckar små blir en ganska stor å.

Mer pengar i plånboken med oförändrad service – är målsättningen. Går det i andra kommuner så borde det vara möjligt i Umeå också.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.