RUT gratis för staten!

Konjunkturinstitutet konstaterar idag via Ann Öberg att Rut är gratis för staten. När svarta jobb blir vita kommer det in nya skattepengar. Subventionen till hushållen betalas helt enkelt med att mer skatt kommer in.

En perfekt reform som skapar massor av arbetstillfällen utan att det innebär några kostnader för staten.

Känns skönt att även detta argument tas ifrån Socialdemokraterna. Om 10 dygn är valrörelsen över.

 

Etiketter: , ,

7 kommentarer

  1. Jörgen

    När det utförs skattesmitning av rika så ska det införas nya tjänster så det blir vitt men när det utförs bidragsfusk av fattiga så ska de sättas åt.

    Varför inte sätta åt skattefusket lika hårt som mot bidragsfusket?

  2. LeBe

    Ett par frågor till Fru Lövgren.
    Vem gjorde undersökningen?
    När gjordes den?
    Vem betalade den?
    SVAR:
    Den KI-rapport som sägs visa att RUT är gratis för staten är fem år gammal och finansierades av arbetsgivarorganisationen Almega.

  3. lf

    Men du Britt-Marie jag var i moderaternas valstuga i dag,och de säger att de är det enda arbetarpartiet och att ni har accepterat detta.Då är min fråga ” vilka väljare representerar ni”?

  4. LeBe

    Blev du svarslös/kommentarslös. Min fråga kvarstår även om du fick svaret av mig skulle det vara hovsamt att ge en kommentar om ditt okritiska anammende av en tidningsuppgift som denna. Bör inte speciellt en politiker ha en något djupare källkritik än vad du visat här?

  5. Britt-Marie Lövgren

    Svar till lf (2010-09-11 19:56)
    Ett liberalt parti vänder sig till alla väljare som står upp för frihet och individualism – och ser möjigheterna. En skola i världsklass ger ungdomar jobb. Det ska löna sig att arbeta, studera och driva företag. Arbete och språk är nyckeln till integration mm.

    Folkpartiet har ingen särskild politik varken för den ena eller andra gruppen. Alla ska kunna förverkliga sina livsdrömmar och få livchanser oavsett bakgrund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.