Är obehöriga lärare en naturlag?

Det är brist på domare i riket. Det innebär, att pensionerade domare rycker in, när så behövs. Med förvåning läser jag debattartiklar och insändare i VK att när universitetet – i likhet med ett stort antal andra universitet och högskolor – fått bakläxa på examinationsrätten för lärarutbildningen. Är det verkligen så att enda lösningen på lärarbrist är obehöriga lärare?

Är det verkligen så, att kommunen (eller för den delen kommunerna) inte funderat över hur man ska stimulera kompetenta, kunniga, erfarna lärare att stanna något eller några år efter tänkt pension – på hel- eller deltid, kanske med lite extra guldkant i form av högre lön.

Det är väl inte så illa att man, vare sig i Umeå eller andra kommuner, är beredd att bortse från befintlig kompetens och ersätta med icke behöriga?
Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.