Vasaloppet även i Umeå?

Hög tid att Umeå skapar en vasaloppsvariant! Idén att lägga en slinga runt Umeå för skidåkare (och kanske ett storlopp) är fantastiskt bra. Varför inte hänga på trenden med längdskidåkning. Det finns pengar att tjäna för en driftig företagare, genom att erbjuda träningshelger för alla nybörjare/motionärer som behöver förbättra tekniken.

Sitter i soffan och har sett vasaloppstarten. Igår hämtade jag mina nya pjäxor och skidorna är just nu under invallning av maken.

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. daniel

    En mycket intressant idé! Har du någon aning om när spåren på nydala, liljansskogen, mariehemsängarna och stadsliden kommer att bindas ihop? Det vore ju fantastiskt om man i ett tidigt skede, nu när kolbäcksvägen byggs om, även byggde en speciell skidtunnel under den. En extra bred passage och med högt i tak så att spårmaskiner tar sig under, samt skyddande överhäng på båda sidor om vägen så att all smuts och extra snö från snöskottningen inte landar på spåren!

    När man, som jag hoppas, bygger en rondell i korsningen mariehemsvägen/bofinksvägen så bör man även där passa på att bygga en speciall skidtunnel mellan mariehemsängarna och mot liljansskogen.

    Jag saknar även engagemang från lokala skidklubbar (läs IFK Umeå) som borde lyckats locka hit fler tävlingar! Lagom till 2014 borde inte vara omöjligt! Det finns stora möjligheter med skidsporten, låt oss ta vara på dessa =)

  2. Britt-Marie Lövgren

    Svar till daniel (2011-03-08 18:55)
    Tack för dina intressanta synpunkter. Jag tar med mig dina förslag in i det fortsatta arbetet. Skriver en interpellation till kommunfullmäktige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.