Kvinnodag och flyget i Umeå!

Känns bra att veta att det är en kvinna som så här långt har varit chef på Umeås flygplats. Umeå tillhör uppenbarligen en av tre flygplatser som det går bra för. Flyg är en manlig sysselsättning men när kvinnorna släpps in går det bra.

Kvinnor kan, det vet vi alla. Trots detta fortsätter inkvoteringen av män. Varför då? Varför har merparten av alla kvinnor lägre årslön än männen? Obegripligt med tanke på att det är kvinnorna som allt mer har den bästa utbildningen.

Det saknas inte upgifter i politiken!

 

 

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Ramp

    Slapp in kvinnorna pa rampen och ovriga sk mansdominerade omraden inom flyget sa far vi se hur duktiga kvinnorna ar och statistiken enl Lovgrens feministiska statistik kanske faller med en turnearound.Fraga flygplatschefen.

  2. Britt-Marie Lövgren

    Svar till Ramp (2011-03-08 14:34)
    Uppenbarligen trampade jag på en öm tå. Förstår dock inte riktigt vad du menar. Helt klart är att kvinnor tjänar mindre, har lägre pension, äger mindre etc. Detta är knappast någon nyhet för någon.

  3. Ramp

    Omma tar ar vad man far nar man arbetar inom sk mansdominerade yrken. Flygplanstrafiken i umea ar sa mycket mer an kvinnliga chefer.Inom de flesta yrken dar man kraver resultat ar mottot ratt man pa ratt plats en viktig forutsattning.Jag tolkar dig som att en enda kvinnlig chef har svarat for ett positivt resultat inom vad du sager ett mansdominerande yrke. Har flygplatschefen en likvardig lon med de ovriga cheferna sa racker det beromvart.

    Ursakta tangentbordet..

  4. Britt-Marie Lövgren

    Svar till Ramp (2011-03-08 18:09)
    Du har naturligtvis rätt. Framgången är ett lagarbete. Ledarskapet är dock avgörande för att det ska fungera. Igår var det den Internationella kvinnodagen och jag passade på att visa på en framgångsrik verksamhet med kvinnlig chef.

    Män uppmärksammas av andra män medan kvinnor inte uppmärksammas alls. Detta vill jag ändra på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.