Livsfarligt i Nordmaling!

Det verkar farligt att bo i Nordmaling. Att kistan ska beställas innan döden verkar vara någon form av Vilda Västern påhitt. Kan tänka mig att cowboysarna hotade varandra på det sättet i en dålig Västernfilm.

Men att det också är verklighet i Nordmaling? Min egen erfarenhet av dödsfall är mina bägge föräldrar. Begravningsentreprenören kom och hämtade när vi önskade. Särskilt bråttom var det inte heller. Det var mer en fråga för familjen än entreprenören. Sannolikt satte de upp kostnaden för färden på räkningen. Rulle (min pappa) fick dessutom en extra tripp mellan Sköde och Mariestad eftersom kremeringsanläggningen inte fungerade i Skövde.

Alla andra av de tillfrågade kommunerna verkar ha den mer traditionella inställningen. Det är bäst att vänta till efter döden med det praktiska.

Tids nog är vi alla där men innan dess tänker åtminstone inte jag gå och beställa kistan. Nordmaling har utmärkt sig igen, helt otroligt!

Etiketter: , ,

8 kommentarer

  1. lf

    Det här var en av de mest makabra bloggarna jag sett.Jag kanske inte har följt med men vad har Nordmaling utmärkt sig för?

  2. Britt-Marie Lövgren

    Svar till lf (2011-03-22 19:03)
    Det har skrivits ganska mycket om att i Nordmaling ska kistan beställas före dödsfallet på äldreboenden. En förfaringssätt som nu är slopat. Håller med dig om att det är makabert. Verkar som de är ensamma om det som kommun betraktat.

  3. lf

    Men nu måste det väl komma 100 kommentarer från Nordmaling.
    Eller är det så att du skrivit om en bagatell i Nordmaling.

  4. lf

    Ja,det är fantastiskt att inga kommentarer kommer från Nordmaling på din blogg.Makabert.Hur vet du att alla är upprörda?

  5. Britt-Marie Lövgren

    Svar till lf (2011-03-24 19:06)
    Uppenbarligen har du inte följt de lokala nyheterna i ämnet. Att anhöriga ombads köpa kistan innan dödsfallet hade inträffat.

    Kraftfulla reaktioner medförde att Nordmalings kommun backade. Det fanns knappast någon anledning att ha synpunkter på min blogg. Däremot på Nordmalings kommun.

    Om du vill läsa mer finns det säkert kvar på wwww.vk.se. Min blogg var en kommentar på allt detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.