En pappamånad till!

Varför tjänar kvinnor mindre än män? Varför finns fattigpensionärerna i hög utsträckning bland kvinnorna? Svaret är lika självklart som enkelt: kvinnorna tar ansvar för hem och barn i mycket högre utsträckning än vad männen gör. Männen har pensionen och kvinnorna har dåligt om pengar.

I Expressen i söndags presenterades vilka som tjänar mest av personer under 35 år i olika kommuner. Inte var det många tjejer inte. Det finns väldigt lite som talar för att det blir någon förändring om inte politikerna puttar på lite.

För 90 år sedan fick kvinnorna rösträtt men det är fortfarande väldigt långt kvar till ett jämställt samhälle.

En pappa månad är ett steg i rätt riktning (se också debattartikel i VK idag, länk infogad nedan)

http://www.vk.se/Article.jsp?article=471799

 

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Viktor Sjödin

    Du skriver att försäkringen är frivillig, men tanken med sociala försäkringar är att de är obligatoriska. Den är inte som a-kassan att det är individen som beslutar om den skall vara med eller ej. Så på vilket sätt är föräldraförsäkringen frivillig?

  2. Britt-Marie Lövgren

    Svar till Viktor Sjödin (2011-09-01 12:39)
    Det går att överföra föräldraledighetsdagar från en förälder till den andra. Det är alltså förhandlingsbart vem av föräldrarna som tar ut ledigheten. Det är inte så att dagarna är fördelade med 50% till vardera föräldern. A-kassan kan ju inte överföras till en annan person.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.