Kommunen motverkar entreprenörer i Umeå!

Socialdemokraternas kluvenhet är ett problem för Umeå. När det gäller kulturhuvudstad, turismsatsningar, tillväxt för Umeå mm hyllas näringslivet som de goda krafter som ska komma med alla idéer, ta alla risker och helst också skicka in många sköna sponsringskronor till gemensamma projekt inom kommunen.

 I nästa stund kastar kommunen ut företagen likt ogräs som inte får finnas och ska utrotas snarast. Denna gång som så många andra gånger handlar det om verksamhet inom det sociala området. Morgonsol i Hörnefors, som tar emot ensamkommande flyktingbarn, får inte finnas kvar nu när kommunen själv vill ta över verksamheten. Inget dåligt koncept: att först låta företaget bereda marken för verksamheten och sedan kasta ut dem för att ta över. Borde vara ett klart fall för konkurrensverket men någon skyddslagstiftning mot kommunala övergrepp finns inte (om inte Lex Umeå skapas efter detta).
 
Politiken hänger inte ihop. Medskapande, delaktighet, möjliggörande och alla andra superlativ som lämnades in när det gäller kulturhuvudstadsansökan måste gälla all verksamhet. De får inte bara bli fina ord på papper till intet sätt förpliktigande. Det som nu pågår inom Socialnämndens område när det gäller Morgonsol är inget annat än rent maktmissbruk.
 
Texten finns också som insändare i dagens VK (Britt-Marie Lövgren och Lotta Holmberg).
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.