Ikea vill till Umeå fort!

Jätteroligt att Ikea signalerar brådska. Klart att de vill vara med 2014 och därför har bråttom att få till varuhuset. Oj vad många arbetstillfällen det blir. Inte bara på Ikea utan också i andra företag som säkert kommer att startas i Umeå och ge ännu mer arbetstillfällen.

Det är bara att hoppas att kommunledningen inte plötsligt börjar att motarbeta företagsamhet. Det var ju det som hände när det gäller det privata företaget Morgonsol. Kommunen kunde inte acceptera att ett företag skulle göra något som kan göras kommunalt. Följaktligen är det bara att sparka ut dem som har lyckats mycket bra med mottagandet av ensamkommande flyktingbarn för att ta över i egen regi. Trots tidigare gillande.

Frågan är vilka andra företag som har anledning att vara oroliga. Många entreprenörer inom den tekniska verksamheten har anledning att fundera på framtiden med tanke på att ordförande i Tekniska Nämnden gärna tar saken i egna händer och agerar utan att fråga först.

Oerhört tråkigt att få budet om Richard Holmlunds död. En legend i Umeå som har slutat sina dagar i alltför ung ålder.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.