En riktig karl betalar hela hyran och ansöker om bostadsbidrag!

Att Juholt gillar bidrag har varit uppenbart sedan länge. Men att det också handlar om att staten ska betala bidrag till honom själv har inte varit lika uppenbart.

En man i sina bästa år tar givetvis hela hyran på sambons lägenhet. Att Sverige är ett samhälle där vi i allmänhet ser arbetslinjen som självklart och att kvinnor har rättigheter (och skyldigheter) verkar mindre självklart. Hur är det möjligt att inte inse att bostaden inte kan betalas av skattebetalarna när det är mer en övernattningslägenhet för en person.

För några år sedan visade det sig att politikerna i parlamentet i London skodde sig på skattebetalarna (ankhus mm). Men att även svenska (S) politiker gör samma sak även om det i det här fallet handlar om att ta hela hyran känns minst sagt märkligt.
 
Retorik och praktik är uppenbarligen helt olika saker. Ett av socialdemokraternas nya  krav skulle kunna vara att inför bostadsbidrag för alla som tjänar upp till 144 000 kr/mån. Uppenbarligen finns det personer som har svårt att få sitt liv att gå ihop utan bidrag även i de inkomstnivåerna.
 
En annan egendomlighet är att Aftonbladet toppar med nyheten idag. Vad är en svensk nobelpristagare mot en rubrik som ”Så fuskade Juholt med bidraget till sin Bostad”.
Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    Men Britt-Marie.Detta var en billig poäng som du försöker att få. Många bidragsfuskare skulle man kunna sätta alliansen inom parantes. Kom ihåg bl.a fusk med rotavdrag, ministrars fusk med bl.a tv-licensen m.m. Jag försvarar inte Juholt, men sätt int (S) när du allmänt pratar om bidragsfusk. Detta inger knappast förtroende, varken för dej eller övriga politiker.

  2. Britt-Marie Lövgren

    Svar till Jan-Erik Vahlström (2011-10-07 17:32)
    Om en (S)-ledare och presumtiv statsministerkandidat har ägnat sig åt märkligheter av det här slaget är det väl inte särskilt märkligt att ange hans partitillhörighet. Tycker jag – men uppenbarligen känner sig en del mindre bekväma med verkligheten?

    Varför inte skriva och klaga till Aftonbladet som var först med nyheten?

  3. Ulrica Westerlund

    Han visste inte? Torde väl vara självklart att inte bidraget räknas för sambon också? Det hade varit ärligare av Juholt att erkänna att han chansade än att han inte visste. Förutom de omoraliska så har han dessutom dumförklarat sig, illa!

  4. Britt-Marie Lövgren

    Svar till Ulrica Westerlund (2011-10-07 23:09)
    Det har onekligen varit en tuff vecka för Juholt. Den ena skandalen efter den andra och uppenbarligen finns det en hel del missnöje i den egna riksdagsgruppen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.