Vem vinner på fotoförbudet?

Med förvåning upptäcker jag att landstingets ”fotoförbud” inte bara gäller inne i sjukvårdsmiljöer utan också i landstingshuset! Med vilken rätt utestänger landstingsdirektören medier från att utföra sitt jobb?

I förlängningen hotas det svenska öppna samhället. En gång är måhända ingen gång men i farans riktning ligger ett slutet samhälle där de styrande begränsar legitim insyn på ett orimligt sätt.

Detta kan inte betraktas som värdigt en demokrati – tänk om, landstingspolitiker, som ytterst fattat detta märkliga beslut.

Etiketter:

2 kommentarer

  1. DrDoolittle

    Sjukvårdsledningen vinner genom att kontrollera vilken information som får bli tillgänglig för allmänheten. Att steget inte är långt till att börja producera den informationen själv tänker man inte på.. i nuläget. Tidningarna har börjat censurera läsarkommentarer. Vissa kräver namnunderskrift för publicering så att folk ska tvingas ”stå för” det man skriver. Men källskyddet värnar man samtidigt om, där är det ju information som man själva kontrollerar och de källorna kan ju behöva vara inkognito..(?) Små tecken till vår demokratis skörhet. Och hotet kommer inte från Sverigedemokraterna eller ilskna tonåringar på nätet. Det kommer från höga chefer som tror sig vara speciellt lämpade att välja ut vad resten av oss tål.. ”You can’t handle the truth” sa Jack Nicholsons rollfigur i en klassisk filmscen. Eller är det så att vi inte tål ”äkta” demokrati där alla får uttrycka sig och får lika mycket rätt till mediautrymme. Har vår demokrati byggt på att det inte fungerat riktigt demokratiskt egentligen.?

  2. Britt-Marie Lövgren

    Svar till DrDoolittle (2011-10-29 21:42)
    Instämmer i din kommmentar. Har lite svårt att förstå varför läkare och landstingsdirektören ska utvärdera den enda rätta sanningen och därmed genomföra fotoförbud. Att inte andra patienter ska fotograferas på sjukhuset mot sin vilja är naturligtvis en självklarhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.