Det finns sport

och så finns det sport. Läser i VK om Umeå Näringslivsservices sponsring av idrottsevenemang. Jag inser att vissa evenemang är av sådan publikdragande karaktär att det är rimligt att kommunens näringslivsorganisation går in med ett stöd.Samtidigt har jag den största förståelse för att andra föreningar känner viss frustration – de är hänvisade till stödet från fritidsnämnden och kommer inte i närheten av kommunal sponsring.

Nu väntar jag bara på att VK ska redovisa hur stora sponsringarna från de kommunala bolagen är – och på vilka grunder de betalas ut.
Nej, någon ”gudomlig rättvisa” tror jag inte det går att få. Men en öppen debatt är faktiskt alltid av godo.
 
Etiketter:

6 kommentarer

  1. Carl B skickar mina pengar till franska bankdirektörer

    Jag antar att du är emot välgörenhet till förmån för sjuka barn då? Icebreakers hjälper barn och ungdomar som behöver ekonomiskt stöd för vård eller annan behandling.

  2. Britt-Marie Lövgren

    Svar till Carl B skickar mina pengar till franska bankdirektörer (2011-11-10 15:53)
    Hur tänkte du nu? Att jag är för en rejäl offentlig redovisning när det gäller sponsringpengar betyder inte att jag är emot Icebreakers. Tvärtom är det väldigt viktigt att kunna väga det ena mot det andra.

  3. Fyrishov

    Ja, men ditt inlägg är ju riktat mot Ishockeyn i synnerhet Björklöven. Om du läser på lite så ligger Björklövens i mitten av sponsorpengarna från kommunen. Icebreakers har ingenting med Björklöven att göra. Pinsamt!

  4. Anna

    Vi är många som skulle uppskatta att ni politiker satte ner foten då mycket av kommunens/bolagens beslut kring sponsring och stöd till idrotten faktiskt inte fattas på vettiga grunder. Vi är många som vet att sponsringen många gånger främst om enskilda tjänstemäns och politikers privata intressen och den berömda magkänslan. Applåder för din ambition att att reda ut grunderna för sponsring!

  5. Stan

    Förstår inte kritiken mot ditt inlägg. Det du skriver är ju precis det som saknas här. Vk:s artikel känns för mig väldigt vinklad då man vet att folk i den här stan går igång på högsta cylindrar så fort löven fått mer än andra.

    Extra viktigt då att saker och ting reds ut och att alla fakta läggs fram på bordet. Tyvärr är skadan delvis redan skedd, nu sitter umeborna hemma i soffan och gormar över hur mycket pengar löven får i jämförelse med basketen och andra idrotter. Om det är sant eller inte verkar inte betyda något för vk.

    Till sist är det ju intressant att så många verkar uppleva att deras kommentarer i webtidningen inte publiceras om de är för kritiska. Vad kan det bero på?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.