Geriatriskt kompetens = god vård för äldre

Hur är det möjligt att förstöra det som fungerar när det gäller äldrevården? Om detta har jag just ställt en fråga till nästa kommunfullmäktige till Socialnämndens ordförande Eva Andersson (se nedan).

16 vårdplatser ska läggas ner vid geriatriskt centrum i Umeå tycker dina partikollegor i landstinget. Dessutom ska geriatrikerna inte längre sköta Umeås äldre på de särskilda boendena. Efter vad jag förstår tycker du att detta är en önskvärd utveckling.

 
Skälet är efter vad det går att utläsa att det är orättvist mot andra kommuner som inte har geriatriken att luta sig emot. Sänkt kvalité för alla är receptet för landstingets (S) politiker. Oklart om detta kommer att gäller generellt eller om det enbart gäller äldre personer.
 
I dagarna har debatten kring Carema satt fokus på hög kvalité i vården. Att äldre har rätt till en god vård. Varför görs då denna förändring på något som faktiskt fungerar bra eller till och med jättebra.
 
Det är få som tror att kvalitén kommer att vara densamma när systemet ska förändras. När de med kunskap och erfarenhet på läkarsidan inte längre ska vara ansvariga för Umeås äldre på särskilda boenden.
 
  • Tycker du verkligen att detta är en positiv och bra utveckling för Umeås äldre?
 
  • Pågår det eller kommer det att startas en diskussion om skatteväxling med landstinget med tanke på att kvalitén på vården kommer att sjunka?
 
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.