Kulturhuvudstad2014 och Ishotellsturnén

Umeå Kommun tänker uppenbarligen genomföra jätteturnén för att marknadsföra ishotellet i Jukkasjärvi. Astronomiska kostnader 14 miljoner från EU och kanske lika mycket i sponsorpengar.Total beräknad kostnad 28 miljoner.

 Tanken är att genom nedslag i Köpenhamn, Milano, Barcelona, München, Paris, Warsawa, London och Amsterdam, Turnén ska handla om "Kulur i vid bemärkelse", och ett par av målen är "Sverige, ishotellet och Umeå ska synas i dominerande medier i respektive land"

Umeå ska inte betala något var beskedet idag. Låtsandes att de 14 miljonerna från EU kan användas på olika sätt. Men en slutsats går att dra. Något lån från kommunen för att säkra arrangemanget kan det väl knappast bli tal om.

Kommunens pengar skulle ju inte vara inblandade. Alltid något.

 

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.