Tröttnat på snöskottningen!

Igår på morgonen tyckte jag att det var rätt ok att skotta den lätta snön. Efter det har det mest varit skottning hela tiden.

Maken gick upp 06.30 i morse för att göra det möjligt att ta sig ut överhuvudtaget. Boende på Rönnbärsstigen vet att snöfall innebär gigantiska snövaller för infarten till tomten. Det gäller bara att skotta så mycket det bara går.

Såg att Västerbottensnytt var på stadshuset för att intervju tjänstmännen om snöskottningen i Umeå. Helt klart att många stora bekymmer med all denna snö.

Förhoppningsvis anpassar alla bilister farten till det rådande klimatet. Det gäller onekligen att ta det lugnt i trafiken.

Etiketter: ,

8 kommentarer

  1. Leif

    Tycker att Umeå Kommun skulle lösa detta problem som borgarna gör med Sjukvården. Lägg ut det på bolag som försöker spara så mycket som möjligt för att göra så stora vinster som möjligt. Rönnbärsstigen skulle nog stå oskottad, undrar om DU skulle förstå då? Troligen inte

  2. Britt-Marie Lövgren

    Svar till Leif (2012-01-03 13:04)
    Du har så rätt Leif. Det är utlagt till privata entreprenörer som har avtalade direktiv vad som gäller. Först är det huvudstråkens cykelvägar och sedan vägar utifrån dignitet. Det är alltså kommunen som bestämmer hur mycket som ska göras och hur mycket det ska snöa innan skottning ska ske. Allt finns i avtal. Ett system som har funnits i åtskilliga år i Umeå.

  3. lf

    Helt klart är det problem då det kommer mycket snö.Jag minns då min pappa steg kl 0300 för att skotta 75 m infartsväg och stor gårdsplan innan han for till jobbet kl 0600.Inte klagade han,det var något naturligt.
    Jag är ganska säker på att om ”rutavdraget” har funnits på denna tid så skulle han aldrig utnyttjat detta.

  4. Britt-Marie Lövgren

    Svar till lf (2012-01-03 14:36)
    En välkänd partikamrat dog för några år sedan när han skottade snö. Jag hade verkligen önskat att han hade tagit det lugnt och hade haft möjlighet till RUT-avdrag. Snöskottning kan innebära mycket stora påfrestningar på kroppen, när hjärtat inte riktigt klarar ansträngningen.

  5. Bergis

    Suck! Gissar på att pengarna som skulle ha gått till snöröjning har plöjts ner i kulturväven istället.

  6. lf

    Jag beklagar naturligtvis din väns död.Men det är en sak våga livet och att tröttna på en sak.Vi måste kunna utföra saker som inte kanske är så roliga.
    Tänk om han hade haft en som utfört tjänsten åt din vän som snöskottare och drabbats av samma problem.Hur ska man förhålla sig då?

  7. Britt-Marie Lövgren

    Svar till lf (2012-01-03 15:49)
    De flesta väljer trots allt att skotta själva men det kan finnas tillfällen i livet då det är bra att kunna köpa tjänsten. För många är det en nödvändighet för att kunna bo kvar i hög ålder.

    Jag ser inga problem med det.

  8. Britt-Marie Lövgren

    Svar till Bergis (2012-01-03 15:25)
    För tidigt (gäller inte år 2011) annars är det rätt tänkt. Att drifta ”Kulturväven” kommer att göra djupa hål i Umeås kassa. Tillväxten ska rädda kalaset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.