Att dela på pengarna/kommentar till Vänsterpartiets penningutdelning

Vad gör du om du har för mycket pengar? Sparar till pensionen? Sparar till barnens utbildning? Reser jorden runt? Köper ny bil? Ger till en biståndsorganisation för att bidra till att långsiktigt hjälpa människor i andra länder?

Eller ger du till den som just råkar vara på jobbet när du är på besök?
Personligen är jag verkligen för individuella löner. Men lönen ska bestämmas i en förhandling mellan arbetsgivare och arbetstagaren och / eller arbetstagarens fackliga ombud. Det känns rätt verklighetsfrämmande med pengautdelning helt på måfå.
Men vad gör man inte för några ögonblick i strålkastarljuset.
Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. Stickan

    Förstår att i din tankevärld finns ingen syn på jämställdhet ens i löneavseende . Eller fattar du inte att handlingen var symbolisk ?

  2. Britt-Marie Lövgren

    Svar till Stickan (2012-01-26 09:55)
    Eller snarare PR-jippo. Beslutsfattare ställer yrkande på sammanträdena och visar därmed vad de står. Tanke och handling hänger ihop enligt mitt sätt att se det.

  3. Mr Cool

    Enligt vänstern så skall den lågpresterande ha samma lön som den högpresterande vid samma typ av arbete. MEN om den lågpresterande sen jobbar s.k. övertid så skall denne ha extra ersättning. Kan någon på vänsterflanken förklara för mig varför extra nedlagd tid skall belönas då inte extra prestation skall göra det? Det kan ju faktiskt vara så att den högpresterande utför samma totaljobb som den lågpresterande även fast denne behöver mer tid för att göra samma sak.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.