Försörjningsstödet fortsätter att sjunka!

Siffrorna för december 2011 talar sitt tydliga språk. Färre har försörjningsstöd än för ett år sedan. Tråkigt är det att 550 personer under 30 år inte kan försörja sig utan stöd i Umeå.

Mer arbete behöver läggas ner för att hitta ett jobb även till dessa. Det viktigaste är att förhindra att fler ungdomar hamnar i samma situation. Att tidigt få hjälp och stöd i skolan om det går mottigt.

Satsa på lågstadiet och att ingen ska gå ur gymnasieskolan utan betyg i alla ämnen.

Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. TC

    I Umeå så anses lån vara en inkomst, trots att lån innebär att man hamnar på minus i sin ekonomi, när man ansöker om försörjningsstöd, så det finns de som faktiskt bokstavligt tvingas svälta i Umeå för att kunna prioritera att betala hyra för risken är stor att man blir utan tak över huvudet i Umeå när inte ens de som har noll eller nästan ingen inkomst nekas försörjningstöd i Umeå!
    Jag hoppas att alla ”åtgärder” som Umeå kommun erbjuder de som är arbetslösa på försörjningsstöd innebär avtalsenlig lön istället för att vara förnedrande slavarbete där de arbetslösa används som gratis arbetskraft medan de tvingas fortsätta svälta på försörjningsstödets existensminimum trots att de arbetar, deltar i en ”åtgärd”/”arbetstränar”!

  2. TC

    Jag tycker inte det är rimligt att lån ska räknas som inkomst, för när man helt saknar pengar så har man ju alternativen att antingen inte betala sina räkningar och därmed hamna hos Kronofogden vilket innebär att man får 5 års kommunarrest eftersom man inte får någon bostad så länge det finna betalningsanmärkning registrerad, men om man istället väljer att föra över pengar från krediten från sitt kreditkort, alltså låna, så att man kan betala räkningarna så räknas detta lån som en inkomst vilket innebär att man bli av med försörjningsstödet nästa månad, så egentligen har man bara alternativen att få en betalningsanmärkning hos kronofogden denna eller nästa månad, och så här borde inte någon desperat hjälpsökande behandlas i dagens Sverige!
    Det är dessutom inte rimligt att en del arbetslösa ska tvingas genomlida den totala förnedring det innebär att söka försörjningsstöd hos Socialtjänsten medan andra exakt lika arbetslösa slipper denna förnedring!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.