Fler Ungdomar i arbete!

Idag skriver jag m.fl  folkpartister, på SVD:s nättidning om hur ungdomsarbetslösheten kan minskas. Vilka andra idéer finns från er som inte gillar förslaget (påminner om att IF Metall redan har ett liknande förslag).

Se bifogad länk:

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/unga-maste-fa-chans-att-lara-sig-ett-yrke_6851035.svd

Etiketter: , , ,

15 kommentarer

 1. Ingen ungdom längre men ...

  När jag var 25 år (er högre gräns för det här förslaget) hade jag redan sommarjobbat och även arbetat extra under terminerna sedan jag var 17 år. Det är 8 års arbetslivserfarenhet, varför skulle jag då straffas med 75% av minimilönen för att få ett jobb? På er låter det som att ingen under 25 år någonsin har arbetat i sitt liv, och det är så fel det kan bli. Känner ingen i min närhet som latat sig tills de var 25 år. Det är ett förslag utan verklighetsförankring. Som dessutom sänker värdet på ungdomar, de reas ut som någon annan skrev om förslaget. Dessutom har ni redan sänkt arbetsgivaravgiften för unga, vilket inte har gett några större effekter …

 2. Lars Gidlöf

  På vilket sätt ger 5 miljarde i kostnad för 3000 jobbi i restaurangbranschen fler jobb än 7-8000 nya jobb i vården för samma kostnad? På vilket sätt ger arbetskrftinvandring fler jobb för ungdommar? På vilket sätt ger sänkt arbetsgivaravgift fler jobb, de har gett McDonalds högre vinst men jag frågar,på vilket sätt fler jobb?

  Tre enkla frågor, kan man få tre svar?

 3. Patrik E

  Så ungdomar har inte lärt sig jobb innan detta utan diskriminerande löner? Låt inte oss betala era (statens/kommunernas) misslyckanden med att skapa jobb

 4. Patrik E

  Så ungdomar har inte lärt sig jobb innan detta utan diskriminerande löner? Låt inte oss betala era (statens/kommunernas) misslyckanden med att skapa jobb

 5. Britt-Marie Lövgren

  Svar till Patrik E (2012-02-15 22:31)
  Det finns massor av ungdomar som inte kommer in på arbetsmarknaden. Enligt mitt sätt måste det till insatser för att vända den trenden. Yrkesintroduktion är ett bra sätt som även IF Metall tillämpar på motsvarande sätt.

 6. Britt-Marie Lövgren

  Svar till Ingen ungdom längre men … (2012-02-15 18:56)
  Det som var självklart när vi växte upp är det inte idag. För många är det väldigt svårt att komma in på arbetsmarknaden. Detta handlar alltså inte om de som hittar andra jobb etc. Det är en yrkesintroduktion när det kärvar. IF Metall har ett liknande avtal. Har inte hört någon klaga på det. Är din lösning att inget ska göras? Min är att ett jobb är alltid bättre än inget jobb. Även om det bara gäller 1 år för att få en chans att komma in i arbetslivet. Tyvärr finns det många ungdomar som är arbetslösa idag.

 7. Lars Gidlöf

  Bu bad jag dig väl inte om att hålla med mig i dessa frågor,i en demokrati är ju det fina att man få ha olika uppfattningar.

  Jag bad ju dig svara på mina 3 enkla frågor, vilket jag som skattebetalare anser mig full rätt att få svar på då jag står för Er inkomst

 8. Britt-Marie Lövgren

  Svar till Lars Gidlöf (2012-02-17 10:34)
  Du kan alltid välja vilka du röstar på. Demokrati innebär inte att en grupp sitter på läktaren och kastar glåpord när de valda spelar. Det innebär att vi alla hjälps åt att föra samhället framåt (utifrån olika utgångspunkter).

 9. Lars Gidlöf

  Ja, hur går samhället framåt, jag har fortfarande inte fått svar på mina tre frågor, är det svårt att svara på tre enkla frågor?

  Glåpord, vad,jag bad om tre svar, vilket jag anser mig har rätt att kräva av de som är i kommunfullmäktige, hur fungerar en demokrati där folket endast får påstående utslängda av politiker med deras ”fakta” men då de ställer frågor inte får något svar? Är det demokrati anser du?

  Hur kan folket styra då?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.