Livet gör sig påmint..

Överläggningarna i Bryssel (Regionkommittén) – där EU-ministern från Danmark höll ett anförande om det danska ordförandeåret i EU – avbröts hastigt med att en ledamot bokstavligen talat föll av stolen och ramlade i golvet.

Minst tre läkare dök upp ur ledamotskaran och nu är det vidare transport till sjukhuset.

Att sitta på sammanträden i Bryssel handlar om verkligheten. Inte i den bemärkelsen att ledamöter segnar ner utan att alla diskussioner handlar om vad som sker i kommuner och regioner inom EU. Hur påverkar besluten människorna och hur ska fler bli delaktiga i den demokratiska processen.

Hur ska krisen bemötas? Hur ska den ekonomiska krisens effekter för den enskilda förhinderas? Vi är en enda familj säger dansken. Vi måste vara ärliga vid förhandlingsbordet, ett öppet förhållningssätt. Den ekonomiska krisen måste bekämpas.

Läser samtidigt att Riksbanken i Sverige har sänkt räntan och att den svenska exporten minskar.

7 miljoner ungdomar har inte jobb i Europa, 24 miljoner människor står utan arbete i Europa.  Den som tror att inte Sverige är beroende av Europa bör tänka om. Sverige måste vara med och lösa problemen, Att liksom strutsen sticka huvudet i sanden är inte en värdig förhandlingsteknik för Sverige.

Den djupaste krisen sedan andra världskriget löses inte på det sättet. Krisen uppstod av människor och kan också lösas av människor men det krävs samarbete.

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

 1. Nicke Grahn

  Bra skrivet om vårt ömsesidiga beroende. Hoppas också att den insjuknade mår efter omständigheterna väl.

 2. Britt-Marie Lövgren

  Svar till Nicke Grahn (2012-02-16 11:26)
  Jo, den insjuknande kvicknade till på sjukhuset fick vi just meddelande om. Något att tänka på i dina trakter där sjukvården är ett minst sagt dramatiskt kapitel.

 3. lf

  Ja,livet gör sig påmint.Jag förstår att du vill försköna Eu.Då du inte kan göra något åt ungdomsarbetslösheten i Sverige då kan du väl ändå försöka i någon mån.

 4. Britt-Marie Lövgren

  Svar till lf (2012-02-16 20:09)
  Tvärtom vad du tror diskuterades ungdomsarbetslösheten. Barroso berättade om ett stort projekt som är igång att i samverkan med små och medelstora företag anställa fler ungdomar. I huvudsak handlar det om de 8 länder som har högst antal arbetslösa i åldersgruppen (dit hör inte Sverige).

  Tillväxt för hela Europa betyder tillväxt även i Sverige. Vi är beroende av att andra vill köpa varor av oss. Det finns en romantisk idé om att just Sverige behöver inte några kompisar. Den inställningen delar inte jag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.