Kvinnornas krig

Mycket av mitt politiska engagemang har varit att alltid kämpa för jämställdhet och kvinnor rättigheter. Jämställdheten är fortfarande ett stort samhällsproblem, både i Sverige och i övriga världen. Dessutom, när det råder oroligheter i ett land är det ofta kvinnorna som drabbas hårdast. I DR Kongo är våldtäkt ett vapen som används i krig för att förtrycka kvinnor.

 På måndag bjuder Liberala Kvinnor in till Filmvisning och efterföljande diskussion: Filmen ”Kvinnornas krig” handlar om våldtäkt som vapen i DR Kongo. Efteråt leder Anna Björkman från organisationen Kvinna till Kvinna en diskussion kring synen på kvinnors säkerhet i krigssituationer.
 
Umeå Folkets Hus, Ask
Måndag 27 Februari kl. 19.00
 
Alla som är intresserade är varmt välkomna.
 
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.