Litar inte (S) på sina riksdagsmän?

Idag har Stefan Löfven presenterat sitt lag. Jag har ingen anledning att tro annat än att det är en mycket kompetent skara kvinnor och män. Vad jag tycker är märkligt, att vare sig partiledare eller ekonomiskpolitisk talesman har säte i riksdagen och kan alltså inte delta i debatterna där.

Vad säger detta om socialdemokraternas och dess partiledares syn på riksdagen? Ska de viktiga debatterna föras utanför parlamentet? Är det i media och inte i riksdagen vi ska ta del av socialdemokraternas politik?
Som sagt, ingen skugga på enskildas kompetens – men– nog är det underligt att inte heller den ekonomiskpolitiska talespersonen kunde hittas bland socialdemokraternas 112 folkvalda ledamöter?
För övrigt har Sverige idag fått en ny tronföljare. Inte heller hon är vald av folket.
Etiketter:

2 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Hur var det med Maria leissner då? Satt hon i Riksdagen?

    Sen såg jag en faktakoll i SvD där de kollat upp påståenden gjorda av Björklund och Sjöstedt gällande en debatt om bl a kärnkraft.

    En fick rött, dvs falskt och den andre fick grönt dvs korrekt, kan du gissa vem som fick respektive färg? Och ska man då lita på den somk inför svenska folket hävdar fakta som inte är rätt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.