Umeå sitter nöjd när det gäller ungdomsarbetslöshet?

Idag ska frågan om ungdomsarbetslöshet diskuteras i fullmäktige. Behövs det fler introduktionsjobb för unga i Umeå idag? Svaret från Socialdemokraterna är att här är redan allt gjort. Balticgruppens insatser när det gäller fler ungdomsjobb i Umeå  har tagits över  av kommunen. Nu sitter kommunen därmed nöjd.

Ytterligare ansträngningar är inställda. Tanken att de 542 Öppet arbetslösa  (enligt arbetsförmedlingen) under 24 år också skulle behöva få in en fot på den offentliga arbetsplatserna finns inte. Tanken att de i december 550 personer under 30 år skulle slippa att gå till sociala istället kunna kvittera ut lön finns uppenbarligen inte heller.
Förnöjsamheten är total. Vi har redan agerat och nu behövs inga nya kort! Självnöjdheten är Umeås värsta fiende. Den som redan tycker sig vara bäst kommer inte vara i startgroparna för att bli ännu bättre.
 
Etiketter: , , ,

8 kommentarer

 1. Jerry Sellin

  Hej Britt-Marie, Min första tanke, när jag läste din blogg var, Är det viktigare för Umeå kommun att satsa 15 miljoner på flygplatsen, än att försöka få ut ungdomar i arbete. Den frågan tycker jag att alla i fullmäktige ska ställa sig, även om det nu är S som är i majoritet, för det är väl så, att reserverar man sig inte mot förslaget är man oavsett parti medskyldig till att låta dessa ungdomar fortsätta sin arbetslöshet. Rätta mig gärna om jag har fel. Ha nu en fortsatt trevlig dag. Mvh Jerry Sellin.

 2. Britt-Marie Lövgren

  Svar till Jerry Sellin (2012-02-27 11:36)
  Det saknas verkligen inte pengar i Umeå Kommun (det är bara det att de inte behöver prioriteras det finns till allt). Att satsa på arbetslösa ungdomar är snarare en förtjänst – det kommer att löna sig. Avslaget till mitt förslag handlar alltså inte brist på pengar utan brist på vilja.

 3. Lars Gidlöf

  Jag väntar fortfarande på svar på mina frågor i ett tidigare blogginlägg,om just jobb. Hur 3000 restaurangjobb kan vara bättre än 6-7000 jobb inom vården. Hur lägre arbetsgivaravgift för ungdom gett flera miljoner extra i förtjänst till bl a McDonalds.
  Hur blir det med svar, eller ska man bara gnälla på andra?

 4. Britt-Marie Lövgren

  Svar till Lars Gidlöf (2012-02-27 19:01)
  Vad jag förstår ogillar du att det blir billigare att äta ute på grund av den säknkta momsen. Att arbetsgivaravgiften är lägre för ungdomar gillar du inte heller. En arbetsgivaravgift som faktiskt gynnar även offentliga arbetsgivare. Jag delar inte din uppfattning.

 5. Lars Gidlöf

  Skall vi subventionera restaurangmiddagar med skattepengar?? Är det därför vi betalar skatt, trodde det skulle gå till omsårg mm.

  Sen,läste du inte mina frågor? Gör inte 6000 fler i vården mer nytta än 3000 i restaurangbranschen?

  Varför kan man aldrig få enkla svar från politiker?

  Svara nu, det är ju skrämmande man betalar skatt för att se folk sitta och blogga och inte ens svara på frågor från de som betalar deras löner.

  Ni borde bli ansvariga för era beslut men inte ens det är ni

 6. Britt-Marie Lövgren

  Svar till Lars Gidlöf (2012-02-28 13:47)
  En sänkning av momsen är rimligen inte en subvention. Ett märkligt synsätt. Världen är inte fullt så svart-vit som du vill göra den. Att lägga pålagor på det privata näringslivet leder inte till framgång enligt mitt sätt att se det. Som princip är det rimligt att momsen på tjänster är lägre än momsen på varor. Fler gäster betyder fler anställda! Att Socialdemorkaterna försämrar vården i Västerbotten kan du knappast skylla på mig! Är det inte dags att du ställer frågorna till rätt personer?

 7. Lars Gidlöf

  Nu får du nog lära dig läsa, har jag nämnt något om Landstinget i Västerbotten? Gäller inte momssänkningen hela Sverige?

  Sen, varför svarar du inte om detta med jobb i vården istället för svammla?

  Sen,hur mkt har restaurangerna sänkt priserna då? Varför funkar detta i Sverige?

  Undrar verkligen hur folk kan rösta på politiker,så okunniga,och egenkära som Ni är. Kan du inte ordna så folk,menar vanligt folk kan få ställa Er mot väggen i frågestund på Stadshuset tex, framtvinga Er att svara påväljarnas fråga?

  Eller skulle det kännas obekvämt?

 8. Britt-Marie Lövgren

  Svar till Lars Gidlöf (2012-02-28 19:49)
  Är det inte i Landstinget i Västerbotten som bestämmer över vården här i Västerbotten? Och det är fler vårdplatser som du efterfrågar (och därmed fler anställda). Att du vill att det ska jämföras med Momsfrågan som är en statlig angelägenhet. Jag köper inte ditt resonemang och du har nog missat en del om att demokrati är inte bara att kräva att andra ska dansa efter den egna pipan. Demokrati är också att respektera att alla andra kanske inte tycker som man själv. Gå med i ett politiskt parti om du vill veta mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.