20.00 börjar Uppdrag granskning – missa inte!

Kvällspasset idag består av årsmöte för tre Folkpartiföreningar. Men kvällens mest spännande stund blir onekligen Uppdrag granskning klockan 20.00.

"Åsele ska bli av med sin enda ambulans. Peter Olofsson (S) tvingas åka dit för att möta folkets ilska." Ur programtablån.

Aldrig tidigare har någon politiker från Umeå (vad jag kan påminna mig) kvalificerat sig för detta program. Hörde också ett inslag på P1 idag. Peter har onekligen satt sig själv och den Socialdemokratiska politiken på kartan. I ärlighetens namn är det nog sannolikt passiviteten hos hans företrädare som främst har bäddat för dagens situation.

Men det är för stås inget försvar för de ogenomtänkta panikåtgärder som landstingsmajoriteten presenterat.

Etiketter: , ,

10 kommentarer

 1. Jerry Sellin Inlandssosse

  Hej Britt-Marie.

  Jag vill bara påpeka, som socialdemokrat anser jag och många av mina partivänner inom socialdemokraterna att den politik som Peter Olofsson för, har på inga som helst grunder inom det socialdemokratiska partiet att göra. I våra ögon måste han vara styrd av någon eller något, för inte någonstans inom partiets värderingar kan något sådant här tillåtas. Så jag anser inte att det är fel parti som har majoriteten i landstinget, utan det är helt enkelt individerna som för sin egen politik och därför bör lämna sina platser till förfogande, till individer som vet att uppskatta solidaritet och medmänsklighet. Mvh Jerry Sellin Åselesosse.

 2. lf

  Ja,det är ju tacksamt för dig att det är socialdemokraterna som har ansvaret i länet.
  Med en minskande befolkning i inlandet måste man ju försöka lösa problemen trots det.Att du skulle göra dig politiska poänger på detta är förvånande.
  Vad har du för förslag för glesbygdens problem?
  Då du och jag diskuterade skolproblemen och valmöjligheten så hade du inga förslag för glesbygden.
  Du hade läst i tidningarna om Jenningsskolans problem i Robertsfors och tog den för intäkt för valfrihet.Är det så en ledande politiker i Umeå skall hjälpa glesbyggskommuner?

 3. lf

  Jag trodde inte att en ledande politiker skulle förenkla glesbygdsproblemen som du gör.
  På min fråga på vad du har för förslag på glesbygdens problem med en minskande befolkning så är ditt svar”varför ska Åsele vara annorlunda än alla andra”.De problem som glesbygden har,är något mer komplicerade än så.
  Jag minns väl när jag diskuterade med mina föräldrar om när skolan i min hemby skulle läggas ned (60-talet),vi var ju lessna alla.Men då säger min mamma,men vi kan väl inte ha kvar en skola när det nästan inte finns några barn kvar.
  Jag kommer från glesbygd och är ledsen över utvecklingen.
  Jag fick förmånen att diskutera dessa problem med framlidne generaldirektören för naturvårdsverket Valfrid Pålsson, jag målade hans fritidshus.Han var rallarpojke född i Åskilje i Storumans kommun en grannby till min hemby.Jag frågade vad han tyckte om denna avfolkning av glesbygden.Han svarade,du Leif jag har funderat mycket på detta.Jag har kommit fram till att vi ser skeendet i ett för kort tidsperspektiv.Över tid har samhället hela tiden förändrats.Jag har kommit fram till att detta var visdomsord.

 4. Britt-Marie Lövgren

  Svar till lf (2012-03-01 19:28)
  Obegripligt att landstingsledningen tycker att 1,5 miljoner kronor är för mycket pengar för att Åseleborna ska kunna ha kvar sin ambulans. Det var den siffaran som nämndes i Uppdrag granskning. Helikoptervarianten av och till kostar också pengar.

  Nej jag kan inte tycka att detta är ett riktigt beslut.

 5. lf

  Hur vet du när gränsen är nått för då man måste göra någonting för att spara pengar.
  Du kommer aldrig med några egna förslag.Du är bara en kverulant Britt-Mari.

 6. Britt-Marie Lövgren

  Svar till lf (2012-03-01 23:03)
  Om du kallar alla Åselebor som är engagerade i detta för kvereulant, ja då ingår jag i den skaran. Har lite svårt att förstå den fullständiga okänlighet som landstingsledningen visar för invånarna i Åsele. Att styra innebär inte att sluta att lyssna på människorna.

 7. lf

  Jag hoppas att om någon följer denna debatt inser att en ledande politiker från Umeå ljuger.
  Jag har aldrig kallat Åselebor för kverulanter.Vilket billigt sätt att leda bort diskussionen från kärnfrågan.Det är ungefär lika korkat som att säga till Åseleborna att de har möjligheten att välja.Passar inte Åsele kan de ju välja någon annan kommun.
  Glesbygdsproblemen är ett faktum.Jag trodde inte att du skulle göra politiska poäng av detta.Du kommer inte med några förslag hur vi skall förhindra utflyttning.Jag har också svårt att komma med förslag.Billigare el och drivmedelskostnader skulle kanske underlätta.
  Britt-Marie jag önskar dig och din familj en trevlig helg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.