Mer om bostäder i Umeå

Här kommer ett längre svar på en kommentar till min blogg från i förmiddags.

Det Du säger om Bostadens kö stämmer inte helt med den information jag har. Bostaden har, som Du ju vet, ett stort bestånd och självklart kan vissa områden te sig mer attraktiva än andra.

Den som köar hos Bostaden kan dock få en lägenhet inom ett år i Holmsund. Det är en grannlaga uppgift att anpassa produktion mot efterfrågan – det är inte ekonomiskt försvarbart att bygga i ett läge som många efterfrågar om resultatet skulle bli att andra områden skulle stå utan hyresgäster. Alltför många tomma lägenheter drabbar i längden just hyresgästerna!

Bostaden bygger just nu inte på Sandbacka, men det betyder inte att inte centrala områden byggts nyligen och byggs framöver: Öbacka etapp 2 och Hedlunda färdigställdes 2011. ”Nya” Geografigränd färdigställs under 2012, Öbacka etapp 3 projekteras för fullt och dessutom kommer trygghetsboenden, vård- och omsorgsboenden och gruppbostäder att färdigställas under året.
Umeå är just nu en mycket het byggmarknad. Här byggs för fullt! Kulturväven, om- och tillbyggnad av kvarteret Forsete, resecentrum… Allt detta gör givetvis att konkurrensen om byggarbetskraft är stor.
Men jag vet att privata intressenter gärna bygger om de får en bra tomt. Fortsättning följer!
Etiketter: ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.