Holmlund ute i ogjort väder som vanligt!

Lennart Holmlund vet mycket väl att de av Folkpartiet föreslagna ungdomslönerna inte handlar om att staten ska ta över lönesättningen.

Det handlar om att allt för många ungdomar 460 stycken i Umeå under 30-år lever på försörjningsstöd utan möjlighet att komma in på arbetsmarknaden. Ett jobb är alltid bättre än inget jobb. Bristen på arbetslivserfarenhet kan åtgärdas om kommunen vill. Det handlar om att få in en fot och ungdomsjobbet är i normalfall högst ett år.

Självklart är det arbetsmarknadens parter som står för förhandlingarna men arbetsgivaren (i det här fallet offentlis sektor) kan naturligtvis ha detta på förslag.

Detta framgick också av Folkpartiets interpellation vid förra fullmäktige. Även Umeåpolitiken mår bäst av en diskussion i sak och inte hitta på argument som inte finns.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    Jag tycker nog att Holmlund har en del fog för sitt uttalande. Löner förhandlas av arbetsgivare och fack och det skall inte politikerna försöka att ge direktiv om. Sådant kan förekomma i diktaturländer men skall motarbetas med alla medel i vårt land. Vad var avsikten med din partiledares uttalande om inte att försöka påverka avtalsparterna? Jag tyckte tidigare att det var bra att du ville göra nåt åt undommarna, vilket är högst nödvändigt, men att din poäng med att sänka lönerna missade jag. Regeringen verkar desperat nu för kritiken börjar att göra sig kännande. Regeringen har ju ingen lösning och därför tar man till såna saker. Tidigare jobb (Rot & Rut) har ju tillkommit genom att skattebetalarna fått stå för en stor del av notan. Så går det till i alliansens sverige.

  2. Britt-Marie Lövgren

    Svar till Jan-Erik Vahlström (2012-03-12 12:20)
    Skulle också kunna betraktas som ett års betald utbilding på arbetsplatsen. Det är ju egentligen det som avses. En del ungdomar går på universitetet och betalar för böcker etc. Andra får betalt och praktik på en arbetsplats. Det saknas inte uppgifter inom offentlig sektor. En traineeplats helt enkelt. En bra utbilding för ett fortsatt arbetsliv för den som idag saknar arbete och har svårt att få något och dessutom är under 23år. Kom ihåg att det är ett år vi talar om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.