Alkohol på krogen till 03.00

Efter diskussion på Folkpartiets gruppmöte på måndagskvällen kvarstår Folkpartiets uppfattning att krogen ska kunna servera alkohol till klockan 03.00.

I eftermiddag när Kommunstyrelsen sammanträder kommer alltså Folkpartiet att rösta ja till Moderaternas motion om att utöka utskänkningstillståndet till kl. 03.00 under en försöksperiod av ett år.

Uppföljningen är givetvis väldigt viktig för att se om belackarna får rätt om att utökningen av uppehållstiden kommer att innebära mer fylla och slagsmål.

Helt uppenbart har tiderna förändrats och Umeå måste hänga med även när det gäller öppehållstiderna på krogen

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Margit LIndberg

    Kan inte förstå varför krogarna skall få sälja alkohol till morgontimmarna. Alkohol vet alla är orsaken till mycket av det bråk som uppstår när krogarna stänger.Stängningstiden för krogarna är alldeles tillräckligt sent som det är.Folk hinner få i sig tillräckligt med alkohol under den tiden! Man borde istället få folk att komma tidigare till krogarna och därmed gå hem i normal tid…Mindre fylla och mindre bråk o misshandel. Festen blir inte roligare för att man festar till morgonen och därmed sover hela dagen!!

  2. Britt-Marie Lövgren

    Svar till Margit LIndberg (2012-05-15 20:31)
    Det är nog så att varken du eller jag hänger ute på krogen till 03.00. Det är inte direkt vi som driver frågan heller. På samma sätt som vi (eller åtminstone jag) roade mig till 01.00 när jag var ung ställer dagens unga krav på längre uppehållstid. Katastrofen kom inte vid uppehållstid till 02.00 och kommer säkert inte att dyka upp vid förlängning till 03.00. Det är upp till krogen själv att bestämma uppehållstider och är det inte lönsamt (ingen efterfråga) kommer inte heller någon att hålla öppet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.