RegionVästerbotten vet bättre än Socialstyrelsen?

Noterar att Socialstyrelsen anklagas av Region Västerbotten för att ge vrångbilder om vården i Västerbotten. Måste säga att jag blir något förvånad att tillsynsmyndigheten blir påhoppad  via debattartiklar (VK 27/6).

Var finns det politiska ansvaret? Att statistik alltid uttalar sig om förgången tid är inget nytt men trots det ger statistiken en möjlighet att jämföra olika kommuner med varandra. Sannolikt har alla gjort förbättringar sedan mättillfället och det var också en del av poängen.

Tillsammans med flera FP-politiker i Västerbotten har jag skickat in en debattartikel kring att region Västerbotten måste bli direkt vald  –  av väljarna valda politiker som styr. Jag bler mer och mer övertygad om att region Västerbotten i sin nuvarande form är ett mellansteg till en folkvald region.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.