Nedmontering av Musikskolan?

Musikskolan har alltid varit något som politikerna i Umeå har värnat om.
 Frågan är vad som har hänt när 270 barn/ungdomar står i kö för att få gitarrlektioner. Gitarr kan knappast betraktas som ett ovanligt instrument men trots det finns det enbart 4,5 lärare att tillgå för alla förväntansfulla.
Varför inte införa ett checksystem där fler än musikskolans lärare kan ge gitarrlektioner (givetvis certifierade lärare). Enhetspriset ska vara detsamma som till musikskolan 480 kr/termin. Resterande kostnader får kommunen stå för.
Här behövs uppenbarligen satsningar.
Att behöva köa i upp till 5 år är inte acceptabelt i Kulturhuvudstaden 2014.
 
Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Britt-Marie Lövgren

    Svar till JBH (2012-08-09 17:03)
    Håller helt och hållet med dig. Tänkte dock att kulturhuvudstadsdiskussionerna skulle ge signalen att det är oacceptabelt att montera ner musikskolan. Vilket det uppenbarligen inte har gjort. Det finns pengar till det mesta men Musikskolans verksamhet har förlorat på affären.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.