Hemska barn VS hemska föräldrar….

….Ja man slutar aldrig att förvånas över andra vuxna människor och dess märkliga beteenden. Så ofta man hör ’vuxna’ människor ständigt ifrågasätta andras barn utan att någonsin reflektera över deras egna små underbara charmtroll och dess uppförande.

Det konstiga i det hela är att vissa mammor och pappor anser att glorian lyser med 100 watt över deras fina små barn, medans andras barn bara är hemska på alla sätt och vis. Hur kan det vara så?
Ibland undrar jag om inte en och annan stackars förälder tappar verklighetsförankringen totalt när de skaffar barn.
De TROR verkligen på fullaste allvar att de är så perfekta föräldrar att just DERAS barn beter sig synnerligen perfekt och aaaaaaldrig…. ALDRIG är dum mot en medmänniska såsom klasskompisar, lärare, kompisar och andra runt omkring dem.

Egentligen är det inte ungarna det är ’fel’ på, utan föräldrarna som aldrig ifrågasätter sina rara små telningar.
Det är faktiskt dessa puckade föräldrar som med sitt pinsamma sätt att undvika verkligheten rent av skadar sina barn.
Dessa (i sina föräldrars ögon perfekta)barn får ju aldrig lära sig att ta ansvar för hur de uppför sig mot andra människor till exempel, eftersom mamma och pappa ständigt håller dem bakom ryggen och alltid skyller på andra barn.

Detta beteende är både idiotiskt och rent av pinsamt. Och det värsta i det hela är att dessa föräldrar finns överallt. På dagis, i skolan, i kvarteret där du bor, ja.. överallt.
Det känns som en vanlig attityd numera och kan det kanske vara en liten fingervisning om varför vissa saker ser ut som det gör idag? Föräldrar som säger till sina barn: ’Du får inte vara med henne / honom för han / hon är si och så blablabla…’

Usch säger jag! Att de inte skäms? Detta kallas visst mobbing har jag för mig..?!

Så dagens hetaste tips till alla morsor o farsor är:

Se till att alltid sopa utanför din egen dörr innan du klagar på andras ungar… och medans du ändå håller på så kan du lika gärna sopa lite på insidan också!

(Japp, detta tips var alldeles gratis! Håll till godo)

I övrigt så kan jag önska alla trevliga och normala föräldrar en bra dag!! //H

 

En kommentar

  1. Angelica, http://tvattlapp.blogg.se/

    ja fast ett annat problem idag just i detta ämnet är ju att föräldrar inte vågar säga till andras barn. Självklart ska man säga till sina egna barn då de felar men nog måste man oxå få säga till andras även om inte allt är bortsopat i sitt eget hem, för det tror jag inte att det är hemma hos ngn dvs helt fel fritt.

    Dock i övrigt håller jag med dig totalt i vad du säger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.