Inte ett jävla dugg…

….coolt, snyggt eller häftigt är det med dessa förbannade SVEA mössor som poppar upp på varje fjortishuvud i denna stad!

Att betala flera hundra spänn för en vanlig jävla toppluva med ett märkesnamn är för mig i det närmaste obegripligt.

Tioåriga dottern tjatade sig fördärvad om en dylik tingest och jag frågade varför hon ville ha en sådan. Svaret blev:

’Alla andra har ju’ hmm… Klassisk kommentar eller?

Jahapp… så att, om ALLA andra gick omkring med toppluvor där det stod ’BAJS’ i pannan, skulle du ha det då?
Helt galet… det går bara att skratta åt eländet. Jag menar, vi vanliga svenssons lägger inte gärna flera hundra spänn på en töntig mössa bara för att ’alla andra’ har det.

Den tioåriga dotterns farmor gick till slut och köpte denna SVEA mössa och därmed tror man att fallet skall vara avslutat men icket. Trevliga små skolkompisar upplyste ju såklart dottern om att det var helt fel färg och då är man en TÖNT.

*suck* jaaa… vad säger man? Vi försöker jämt och ständigt uppmuntra tilll att man ska våga vara sig själv i alla lägen. Att få klä sig som man vill och att inte behöva klä in sig i dyra märken och etiketter eller betala för fåniga märken som i mina ögon inte är annat än ett stort jävla lurendrejjeri för småtjejer i en känslig ålder!

Men som tur var så gick den fula SVEA mössan ett grymt öde till mötes… Tofsen lossnade och det gick ett hål i tyget så nu är den i mösshimlen med alla andra fula och lågkvalitativa mössor som ALLA haft på sig i alla tider.

Själv myser jag i min gråa toppluva med ett strasshjärta på, inköpt för 39 spänn på H&Ms barnavdelning…

I Love it

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.